yA Bank forbrukslån


Banken har vunnet Bank NM de siste åtte årene på rad, men likevel er de ikke blant de mest kjente bankene i landet. De har eksistert siden 2006 og har per i dag mer enn 100 000 kunder. yA Bank har forbrukslån og kredittkort som sitt primære forretningsområde og dette har de med stor suksess jobbet med siden oppstarten. yA Bank er eid av svenske Ressurs Bank, men har hovedsete i Oslo. Her kan du låne inntil kr 500 000, og slik det er med forbrukslån fra andre banker, så kan du også bruke dette lånet til akkurat det du har lyst til. Du kan selvsagt også låne mindre beløp, faktisk helt ned til kr 25 000. Uansett hvor stort et beløp du ønsker å låne, så kan du betale lånet tilbake over en periode på 15 år. Det eneste du bør huske på er at jo lengre tid du bruker på nedbetalingen, desto dyrere blir lånet på grunn av rentene som løper på hele tiden.

Forbrukslån er populært

Forbrukslån har blitt mer og mer populære gjennom de siste 10-15 årene. Dette skyldes først og fremst at vi bruker mer og mer penger på boligen vår, og ofte bruker vi mer enn det vi har til rådighet gjennom lønn og andre inntekter. For å gjennomføre ulike prosjekter hjemme eller på hytta, så må disse ofte finansieres med et lån siden vi ikke klarer å legge nok penger til side selv. Valget står mellom å øke boliglånet, hvis det er mulig, eller ta opp et forbrukslån. Det hersker liten tvil om at det er mange som velger forbrukslånet. Fordelen er at ingen spør deg om hva lånet skal brukes til og ikke minst er selve søknadsprosessen veldig enkel. Du kan søke om lån i dag, og går hele prosessen knirkefritt kan du begynne på prosjektet ditt i morgen når pengene har kommet inn på kontoen. Uansett om du ønsker å bytte hele kjøkkenet, kjøpe nye møbler til hytta eller bytte ut hvitevarene, så kan dette altså gjøres med et forbrukslån.

Kostnadene tilknyttet et lån hos yA Bank

Som allerede nevnt kan du låne inntil kr 500 000 hos yA Bank. Lånebeløpene begynner fra kr 25 000 og går oppover. Tilbakebetalingsperioden er på 15 år. I tillegg kan du få avdragsfrihet i tre år og velger du å starte nedbetalingen med denne perioden, så sikrer du deg en rolig start på det hele.  Den laveste effektive renten hos yA Bank begynner på 9,52%. Men de fleste betaler rundt 16% i rente på et forbrukslån, og dette skyldes at renten fastsettes etter en kredittvurdering som blir gjort av hver enkelt kunde. Skal du få et tilbud om lav rente, så må du ha en meget stabil økonomi med en høy inntekt. Til lånet vil det også bli lagt til et månedlig termingebyr på kr 30 og et etableringsgebyr på kr 950. du må nemlig betale for kostnadene banken har ved å opprette et lån i ditt navn.

Kravene som stilles til deg som skal søke

Kunne du tenke deg å søke om et forbrukslån hos yA Bank, så er det et par krav du må oppfylle for å få søknaden vurdert:

  • Du må ha fylt 20 år
  • Du må ha et norsk statsborgerskap
  • Du må minst tjene kr. 250 000 i året
  • Du kan ikke ha anmerkninger for manglende betalinger
  • Du må bo fast i Norge.

Kan du oppfylle dette, så kan du søke om et lån på nettsiden til yA Bank. Du fyller ut søknadsskjemaet og sender dette av gårde. I løpet av kort tid vil du motta et svar og blir den godkjent, så vil du få tilsendt et tilbud om lånebeløp og vilkår. Etter å ha lest gjennom dokumentene, kan du godkjenne dem med din BankID. Innen et par dager vil lånet bli overført til kontoen din.